navbar.frm 20190426 /navigation.nav
Groot onderhoud . . . Ronde elke zondag 10:30 145.475 MHz . . . Wekelijkse ether ontmoetingen donderdag avond 20:30 uur 145.450 Mhz . . .
W
The Hydropower Shower Speaker
The Hydropower Shower Speaker Toon plaatjes? ) -->

In deze tijd moet je ook onder de douche naar je favoriete muziek kunnen luisteren, toch. Daar zijn al veel 'muziek' doosjes voor aangepast.
Een klein probleem is wel dat zo'n kastje elektra nodig heeft. Daar is nu een nieuwe oplossing voor bedacht.

Batterijen moeten vervangen worden. Uit het stopkontakt je stroom halen is niet aan te bevelen, ook niet met een adaptertje, tenzij je levensmoe bent.

Voor dit serieuze probleem is nu een briljante oplossing gevonden.
Wat vind u er van om waterkracht te gebruiken. U heeft toch uw douch aanstaan - op volle kracht en water is er immers toch genoeg.
Shower Power, Een bluetooth speaker van energie voorzien door waterkracht.

Vervaardigd door de Amerikaanse startup Ampere, wordt de waterdichte Shower Power eenvoudig op zijn plaats geschroefd op de aanvoer van de douchekop. Net als andere Bluetooth-luidsprekers, wordt hij draadloos gekoppeld met de smartphone of tablet van de gebruiker.

Hoewel er nu nogal wat Bluetooth-luidsprekers zijn die onder de douche kunnen worden gebruikt, moeten ze allemaal periodiek worden verwijderd en opgeladen. De Shower Power-luidspreker is anders, doordat hij continu wordt aangedreven door het stromende douchewater.

Zodra de douche aan gezet, duwt het stromende water een waaier in de luidspreker omhoog. Die waajer is gekoppeld een kleine generator, die een ingebouwde 2.600 mAh lithium-ion accu oplaadt. De Shower Power schakelt zichzelf automatisch aan zodra het water gaat stromen.

Geheel opladen van de accu duurt ongeveer 15 uur. Dus je moet wel even geduld hebben, maar dan kun wel 14 uur lekker onder de douche naar je favoriete muziek luisteren.

Een enrgie besparende oplossing tegen verveling in deze Corona tijd.

(Kado tip van Kickstarter 2020/11/03 )

Referenties, meer informatie:
Kickstarter.com Shower Power: The Hydropower Shower Speaker
De generator
De generator
Redactie: pa0phb @ veron.nl   Sat Apr 17 14:28:13 2021
©    Linux powered